laformiga

La formiga camina erràticament però mai es perd en el món infinit. Sempre sap tornar.

sábado, febrero 17, 2007

Una llança a favor de l´Islam

Aquesta película és un cant a favor del musulmanisme moderat. Ens dona una visió força negativa del judaisme amb els típics i tòpics. Treballadors, fent espavilar els nens de petits, estalviadors, cults, tancats. Circunstàncies familiars adverses. Separacions, fills inventats per educar el fill en la por i xantatge moral. A la fi, el desprestigi social. L'atur i el no poder portar el ritme de vida, acaba amb la mateixa. No s'aprofundeix en les qüestions juedo-religioses.

Per altra banda, la religió musulmana ben entesa. Una lectura del Corà positiva. Una abraçada no excloent. Un home que veu en l'adopció tardia una forma de deixar que el seu llegat es perdi en el no res. Un home que de l'amor i la comprensió en fa la seva doctrina.

I el convers, un jove que desperta d'una infantesa que ja fa temps que no ho és, quan només li falta descobrir l'amor per acabar essent un home madur.

El telò de fons, un barri marginal bohemi de la París dels anys 60. Una explosió del rock&roll. I una road-movie per Istambul i les terres més profundes de la Capadocia Turca, en el cor kurd.

El resultat, una bella fàbula ben explicada amb un guió ben trenat , desgranant mica en mica aquesta idea de la religió com a forma d'inclusió i tolerància al proxim.