laformiga

La formiga camina erràticament però mai es perd en el món infinit. Sempre sap tornar.

domingo, mayo 14, 2006

El Temps


Si el temps i l'espai són relatius a l'observador, perquè no aconsegueixo mai controlar-lo. Perquè tinc la sensació que ells ens controlen. Perquè crec que el temps es dilata constament quan la meva velocitat es constant. Potser perquè cada dia que passa, tot i treballar com una formiga, sempre veig coses per fer. Potser encara tinc curiositat per moltes coses. Voldria aturar el temps. Ens calen nous Einsteins.

Deia Carl Sagan que el viatge més barat que fem és al voltant del Sol a sobre d'un roc anomenat Terra. Un any. Cal mesurar be els nostres desitjos a l'inici de l'any; Cal disfrutar més del nostre viatge gratuit; Cal trobar temps per mirar per la finestra: és impresionant tant de dia com de nit.

A l'Antiguitat, la humanitat posaba sovint els ulls al cel. Moltes religions hi estan basades i tanmateix el Zodiac. Actualment, a part dels científics, poca gent del carrer dedica deu minuts a observar el seu entorn. Van amunt i avall, de presa i corrents, i entremig, es perden tots els soroll de la natura, sovint trepitjats pels artificials. A on és el soroll del vent, de les fulles, de l'aigua, dels ocells, de les formigues,... Els colors del Sol aixecant-se a l'horitzò, del cel al matí, al migdia, a la tarda, al capvespre, a la posta, i a la nit, que no és negre sino que sempre té colors. El de les estrelles en nits clares, el de la lluna al mig dels nuvols, o inclús, el dels llamps esclatant al mig d'una tempesta. Tot hi és. Només cal voler-ho escoltar i veure.

1 Comments:

Blogger Vicens said...

Ai el temps! Es l'única cosa que no podem recuperar, que no podem comprar, que no podem aturar. El temps és l'origen de totes les filosofies i de totes les religions. Uns i altres intenten explicar i apaivagar la por que tenim els homes que no sabem què ens passarà més enllà, quan suposadament aquest temps que no s'atura se'ns acabi per nosaltres.

L'espai és ja un tema que només preocupa als més inquiets, als que no es conformen en acceptar que sóm una gota d'aigua dins de la immensitat, als que senten que descobrir el que no veuen a simple vista és part de la motivació i curació de l'angoixa que suposa el pas del temps.

1:08 a. m.  

Publicar un comentario

<< Home